Vernieuwde website voor Multiobus

Door Bart Nijs op 21-05-2021
screenshot Multiobus website

 

De WordPress website van Multiobus is intussen enkele jaren oud en werd door Multiobus intern ontwikkeld en ontworpen adhv een aangekocht thema. Ze stonden ook zelf in voor het onderhoud ervan.

Omdat er toch wat meer bij komt kijken dan ze verwachtten om de website draaiende te houden en omdat ze sowieso voor technische zaken al een beroep deden op Prosite, beslisten ze om de verdere ontwikkeling en het onderhoud van hun WordPress website nu ook aan ons uit te besteden.

Na een audit van de website kwamen er heel wat issues naar boven die we - uiteraard in samenspraak met de klant - één voor één hebben opgelost. Het belangrijkste probleem was het aangekochte WordPress thema (met een ingebouwde page builder) dat niet langer ondersteund wordt en daarom geen updates meer krijgt. Dit thema was niet meer compatibel met de meest recente versies van WordPress met het gevolg dat het onmogelijk was om WordPress nog te updaten zonder dat de website het begaf. Uiteraard was is niet alleen een praktisch probleem maar ook een veiligheidsissue.

We hebben de hele website omgebouwd voor gebruik met Elementor Pro, een uiterst gebruiksvriendelijke page builder mét ingebouwde theme builder. Daardoor konden we verschillende plugins die voordien op de website gebruikt werden elimineren en kon er afscheid genomen worden van de oude page builder die niet meer werkte. Daarnaast hebben we de website voor de klant ook op andere manieren gebruiksvriendelijker gemaakt door nieuwe custom post types toe te voegen met specifieke velden voor elke toepassing. Dit maakt het toevoegen van nieuwe gestructureerde inhoud gemakkelijker en zorgt er voor dat elke post van een bepaald type op de zelfde uniforme manier wordt weergegeven. Door op deze manier te werken is het ook veel gemakkelijker om de look van de website indien nodig aan te passen.

Er werd gewerkt met een strakke deadline en dankzij een goede samenwerking met de klant, die zelf ook een deel van het werk voor zich had genomen zoals het aanpassen van verouderde inhoud en het toevoegen van nieuwe inhoud, is die deadline gehaald.

 

MULTIOBUS is een groep gevormd door de busbedrijven Autobussen P. Van Mullem uit Boutersem, Van Mullem & zonen uit Tienen, Atlas Cars uit Rocourt, Demerstee en De Vlinder uit Diest. Door de jaren heen hebben elk van deze bedrijven zich een goede reputatie in het autocartoerisme uitgebouwd en zijn ze tevens een betrouwbare partner van De Lijn.